Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefens hyllning till backbjässen

Redan i fjol hjälpte Victor Blom Fagersta AIK i serien – men bara på lån. Nu har backbjässen skrivit kontrakt med FAIK. Och hans ambitioner är höga.

När Victor Blom behövde istid, och inte fick det i Falu IF i division 1, lånades han ut till FAIK. Där blev det 10 matcher på lån. Men nu har den 186 centimeter långa och 96 kilo tunga backen sagt adjö till Falun. Nu är han en FAIK-spelare.

– Det här är en kul satsning. Det är ett roligt lag och en rolig serie. Jag vill ta mig till kvalet, säger Blom, som även hade ett anbud från Rögle BK:s Superelitlag.

Blom är bara 19 år och han vet själv att han har framtiden framför sig. Under hela sin hockeykarriär har han haft ett och samma mål. Och det målet står han fortfarande fast vid.

– Jag ska bli så bra som möjligt och komma så långt som möjligt. Jag vill kunna leva på hockeyn. Det har alltid varit mitt mål.

Blom blir FAIK:s femte back i lagbygget. Och trots sin låga ålder hyllas han av sportchefen Stefan Persson:

– Kommer man som 95:a och är en av de bästa (i fjol) är man en backtalang. Så är det bara. Det finns en stor potential i honom och han har rätt karaktär, säger Stefan Persson och tillägger:

– Han har fina egenskaper på isen. Han har ett hårt skott och bra spelförståelse. Han ser hockey på ett bra sätt, helt enkelt.