Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefens jobb en ren succé

Redan i januari gjorde Västanfors sportchef klart med tränaren Lars Aronsson till den kommande säsongen. Sedan fortsatte han jobbet med att behålla stommen i truppen och bygga på med de pusselbitar som fattades för att få en slagkraftig trupp. Nu ska hans truppbygge visa att de kan leverera i skarpt läge.

Björn Forsberg själv är riktigt nöjd med vad han har åstadkommit.

– Absolut, det är jag. Vi har fått till en riktigt bra balans i truppen och det var nästan det viktigaste. Och de spelare som vi fick in som skulle tillföra spets och verkligen gjort det. Det har fallit bra ut, säger Forsberg.

De spetsspelare Forsberg pratar om är Petter Andersson, Fredrik Andersson och Andreas Hjulström. Alla tre kommer att bli otroligt viktiga för Västanfors möjliga framgångar i vinter.

– Petter ser grym ut. Förra året saknade vi en drivande mittfältare som producerar. Det har vi fått med honom. ”Hjulle” i försvaret är en riktigt bra spelare. Vi har redan ett bra försvar, men det blir ännu bättre med honom. Och med ”Fredda” också. Det är en lite ny position för honom på mittfältet eftersom han har spelat back så länge. Men tanken var att han skulle användas längre upp i banan och det har fallit bra ut. Alla andra spelare från förra året är också mycket mer tränade och samspelta än i fjol.

Otroligt tidigt hade Forsberg truppen klar till säsongen. Tacka hans framförhållning för det. Redan i januari gjorde han klart med Lars Aronsson om en fortsättning. Sedan hade han kontinuerliga samtal med spelarna för att så tidigt som möjligt övertala dem om en fortsättning i Västanfors.

– Jag var ute i god tid jämfört med andra lag. Konkurrenter hade knappt lag i augusti. Vi var klara i maj i stort sett.

Kan du ta åt dig äran av framgångarna nu på försäsongen?– Det är klart att jag är nöjd med vad jag har åstadkommit. Sedan är det många som har varit delaktiga. En viktig grej var att jag lyckades få Lars att fortsätta. Samma sak med Olle (Wiberg), att han hoppade på från Västerås. Jag lyckades smida när järnet var varmt, helt enkelt. Vi var nära att greja det redan förra året, alla kände en revanschlusta till i år.

Västanfors har onekligen en stark trupp på pappret. Försäsongen har gått smärtfri och laget har radat upp starka insatser mot bra motstånd. Men lyckades Björn Forsberg med sitt jobb fullt ut? Eller är det någon spelare som inte lyckades övertygas om VIF:s kommande säsong?

– Det är väl Jesper Jacobsson. Det är klart att en sådan spelare hade gått in i vårt lag utan problem. Vi hade blivit bättre med en sådan kille. Men det är svårt för en spelare som bor så långt bort och inte vill flytta. Om han hade flyttat till Fagersta hade det varit en helt annan sak.

På söndag är det premiär i division 1. Västanfors går ut som favoriter och allt annat än en vinst mot Nitro/Nora är ett fiasko. På söndag får Björn Forsberg äntligen se i skarpt läge om hans truppbygge levererar.

– Vi fick ihop ett bra lag tidigt och ville ge förtroende för de som ville köra vidare. Det är Västanforskillar, de bor i Fagersta och vill spela. Vi lyckades greja det med små medel att få ihop ett bra lag, säger han.

-

Läs mer: Petter Andersson om nytändningen som ska föra VIF till kval.

- Västanfors forward tvingas lägga ned karriären.

- Profilerna tippar utgången i premiären.

Allt i fredagens FP.