Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Sprit och bikinis välkommet”

Besökare som bär bikini och dricker alkohol är välkomna till
Egypten. Det sade landets turistminister efter att vissa
grupperingar velat strama åt reglerna för turister.

Turismen är en viktig del av Egyptens ekonomi. Men efter revolutionen har besökarantalen sviktat och ämnet har blivit ett politiskt slagträ. Salafister, konservativa muslimer, har kommit med förslaget att förbjuda alkohol och avslöjande baddräkter. Men turistministern Hisham Zazou säger nu att kvinnor som bär bikinis är välkomna och att alkohol fortfarande serveras.

-Vi har pratat med salafistgrupperna och de förstår nu vikten av turismsektorn. Men det finns fortfarande individer som inte hör till ledningen som säger vissa saker, sade han under ett besök i Förenade Arabemiraten, enligt Daily Mail.

Mohammed Mursis regering ökade skatterna på alkohol i december men backade efter kritik från turismsektorn och andra liberala krafter. Enligt Zazou är det en nationell prioritet att öka turismen, och målet är att besökarantalen ska gå upp med 20 procent i år.

Filmar turistorter

Som ett led i ansträngningarna att locka fler turister har man monterat upp kameror på stora turistorter och sänder livebilder därifrån.

-Vi vill visa folk att Egypten är säkert, och det bästa sättet att göra det på är genom livestreaming. Nästa steg är att visa bilderna på stora skärmar på offentliga torg i Paris eller New York, säger Zazou.

I Ras al-Khaimahs, det nordligaste emiratet i Förenade Arabemiraten har myndigheterna nyss infört förbud mot alltför avslöjande badkläder. Kvinnor får inte ha tvådelade bikinis och män inte speedoliknande badbyxor. Förbudet gäller vissa offentliga stränder och infördes efter klagomål från familjer som bor nära stränderna, enligt tidningen The National.