Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSL-exet ska lyfta Per-Ols

Han har sju säsonger i Svenska superligan bakom sig. Nu förstärker 35-årige Mattias Kokkonen oväntat Per-Ols till nästa säsong.
– Jag tror verkligen på det här, säger Kokkonen.

För bara några veckor sedan kontaktade Per-Ols Daniel Snickars Mattias Kokkonen för att kolla intresset. Det fortsatte med ett möte förra veckan med sportchefen Johan Andersson i Fagersta. Och i går (torsdag) blev det klart att den SSL-meriterade skriver på för Per-Ols.

Med all säkerhet kommer Mattias Kokkonens underskrift att underlätta Per-Ols fortsatta värvningsförsök. Och själv vet Kokkonen vad han ska bidra med:

– Det är framför allt rutinen. Jag är rätt så spelskicklig och hittar lösningar från backpositionen. Jag är inte snabbast på banan, men jag vet var jag ska stå.

Kokkonen kommer också att ingå i Per-Ols ledarstab. Men bara på träningar. På matcher ska han fungera som en spelare.

– Vi tror inte att det går att ha en spelande tränare. Det här var hans önskemål också, säger Per-Ols sportchef Johan Andersson.

Kokkonen har sju säsonger i SSL bakom sig, och även flera i division 1. Men nu ser han fram emot den kommande säsongen med Per-Ols i divison 2.

– Om det inte hade varit en satsning hade jag inte gjort det här. Det är kul med föreningar som satsar. De har en bra trupp och kapacitet att gå upp i division 1. Jag tror verkligen på det här, säger Kokkonen.

Johan Andersson hyllar sitt nyförvärv:

– Det kan bli ett lyft för hela laget. Han kan bli ett dragplåster. Folk kommer att se upp till honom och lyssna till vad han har att säga.

– Jag hoppas att det här blir bra. När han har kritat på kommer det att öppna upp för övriga spelare också. Han har redan själv tagit kontakt med lite spelare. Han verkar brinna för det här. Det känns som att det kommer att bli ett kul samarbete till säsongen.

Kokkonen, som i fjol spelade med Sala Silverstaden, har en lång karriär bakom sig. Han har representerat IBK Vasti, IBF Hedemora (två omgångar), Högdalens AIS, Järfälla IBK, IBF Falun, Gävle GIK, Hammarby IF IBF och nu senast Sala Silverstaden IBK. Men trots de många klubbarna och den långa karriären ser han inget slut ännu.

– Jag ser inte att det är slut om vi går upp (till division 1). Men det får jag självklart ta ställning till efter säsongen. Fast det här känns inte som den sista säsongen, säger Kokkonen.