Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stacken har blivit för liten för barnen

Intresset är så stort att lokalerna nu har blivit för små för den öppna förskolan.

Öppna förskolan i Skinnskatteberg firar 10 år i år, och intresset bland barn och föräldrar är stort. Detta har lett till att lokalerna inte längre räcker till för verksamheten, och föräldrarna hoppas på en lösning.

Under ett möte med kommunfullmäktige deltog Mikaela Sjöstrand och Mariana Handler och ställde frågan om det fanns möjlighet att öppna upp de gamla lokalerna i anslutning till de nuvarande.

– Det har varit väldigt fullt här under höstterminen, det har varit en riktig babyboom i Skinnskatteberg, säger Mikaela Sjöstrand som själv kommer till stacken varje vecka med sina barn.

– Det är en viktig träffpunkt för oss föräldrar. Jag flyttade hit i höstas när min man började på Skogsmästarskolan och kände inte någon här då, för mig har det har varit en länk in i umgänget i Skinnskatteberg, säger Mariana Handler.

Lars Andersson, kommunalråd, tror och hoppas på att en lösning kommer fram under våren.

– Börjar det bli för trångt är det viktigt att ordna. Det är jättetrevligt att behovet ökar, det är positivt som bara den att det föds mer barn i kommunen, barn är vår framtid, säger han.