Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ställ bilen i garaget"

En symbolisk dag utan bilkörning kan väcka tankarna om vår gemensamma miljö, tror Garagedagens grundare Ricky Mähl, som uppmanar Fagerstaborna att ta cykeln i morgon.

– Med åren har jag känt mer och mer att det vi gör nu lämnar vi efter oss till nästa generationer. Det är en bra drivkraft, och jag har blivit mer medveten. Man kan välja att ta bort skygglapparna, säger Ricky Mähl.

Garagedagens datum är precis som förra året, den 13 maj. Våren är en bra tid att ha en temadag som Garagedagen, tycker han.

– På våren lever vi upp, och det är ett bra tillfälle att göra något positivt. Hade det varit på vintern hade nog inte lika många tyckt att det var en bra idé.

Sedan han startade Facebook-sidan Garagedagen för ett år sedan har sidan fått drygt 750 medlemmar.

– Jag hade hoppats att det skulle bli lite fler, men det kan ju vara fler som gillar idén även om man inte är med på Facebook-sidan, säger Ricky Mähl.

Att inte alltid ta bilen handlar om inställning, tycker han.

– Många kommer med ursäkter för att man måste ta bilen, och visst, vissa måste kanske ta bilen. Men planerar man och är ute i god tid så kan man väl få till en dag utan bilkörning. Man kan ju i alla fall försöka, säger Ricky Mähl och fortsätter:

– Men jag vill inte stå med piskan. Inspirationen ska komma inifrån.