Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställningskrig i Skinnsbergsderby

Jämn premiär mellan Heds IF och Riddarhytte SK: "Var inte nattsvart i alla fall".

Annons
Det var ganska jämnt mellan Hed och Riddarhytte på torsdagskvällen i premiäromgången.

Heds IF tog emot Riddarhytte SK på Hedvallen på torsdagskvällen i premiären av division 6. En ganska jämn match slutade med hemmaseger, 5-2 (2-2).

Det var ett ställningskrig hela första halvlek. Mycket kamp och mindre skönspel. De båda lagen var effektiva när chanserna dök upp. Hed tog ledningen tidigt, efter att Joel Alfredsson kommit fri på högerkanten och kunde lätta bollen förbi RSK-målvakten Daniel Löwgren.

RSK svarade med en ganska snabb kvittering, genom Adam Jylänki. Alfredsson var dock riktigt het och bara några minuter senare utnyttjade han RSK-slarv där bak och satte 2-1. Innan halva halvleken var spelad kvitterade dock RSK igen. På en höjdduell nådde Markus Broberg högst och knoppade in 2-2.

I den andra halvleken fortsatte det vara jämnt ute på planen, men Hed visade sig riktigt effektiva. Tidigt tog man ledningen, för tredje gången, då Joel Alfredsson hann före Daniel Löwgren på en långboll och fick öppet mål.

När sedan RSK gick på offensiven så skapade man några halvchanser framåt, men samtidigt blottade man sig bakåt och med kvarten kvar kom avgörande 4-2-målet då Mikael Landkvist skickade in ett lågt skott i den bortre burgaveln. Joel Alfredsson blev sedan fyramålskytt när han fastställde slutresultatet 5-2.

Hedsegern var ingenting att orda om. Det var en ganska jämn match spelmässigt, men Hed skapade flest chanser och satte dessa.

- Det kändes stabilt och vi vann välförtjänt, säger Heds spelande tränare Martin Ek.

- Det var svårt i första när vi hade solen emot oss, men i andra gick det lättare att lira.

RSK-tränaren Mattias Skoogh var lite dämpad efter matchen:

- De var inte särskilt mycket bättre än oss, men de vinner rättvist, även om det kanske blev något mål för mycket.

Skooghs mannar hade problem med gräset:

- Planen var svårspelad och vi kunde inte spela som vi hade tänkt oss. Men det var inte nattsvart i alla fall, vi var ju inte utspelade.

Division 6

Heds IF- Riddarhytte SK 5-2

Målskyttar, Hed: Joel Alfredsson (4), Mikael Landquist

Riddarhytte: Adam Jylänki, Marcus Broberg

Läs mer: Spelprogram division 6

Läs mer: Öppnar serien med ett derby

Läs mer: RSK-tränaren efter uppflyttningen

Annons