Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Statistiken talar för FAIK-förlust

Fagersta AIK har bara vunnit tre bortamatcher den här säsongen. Och i kväll väntar hemmastarka IFK Hallsberg på bortais.
– Vi är revanschsugna, säger Mikael Adamsson.

FAIK:s bortafacit den här säsongen är allt annat än muntert. Laget har endast inkasserat tre vinster av tio möjliga. En siffra som inte klingar väl i tränaren Mikael Adamssons öron.

Så det är inte godkänt?– Nej, det är det inte. Vi har gjort några dåliga bortamatcher. Den mot Hallsberg var en, då vi låg under med 4–0 efter en period, säger han.

På de tio matcher laget har spelat på bortaplan har man släppt in 39 mål och endast gjort 22 framåt.

Är ni sämre på bortaplan?– Nej, inte som det känns. Speciellt inte nu efter jul. Vi har fått en positiv trend och jag hoppas att det kan smitta av sig och bli bättre på bortaplan också. Vi fick lite positiv energi efter söndagens match och såg att vi kan röra alla lag.

Senast FAIK vann på bortaplan var 17 november förra året. Då slog laget bottenlaget Viking med 4–2. Efter det har det blivit fem raka bortaförluster. Men i kvällens match mot Hallsberg tror Adamsson på ett trendskifte.

– Vi är revanschsugna och ska inte förlora mot dem en tredje gång. Nu är vi på gång och det är lite go i laget. Har vi samma inställning som senast kan det räcka långt.