Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan larmade brandkåren

Medan Stefan Tärning ringde räddningstjänsten knackade Terese Rönnlund på alla lägenhetsdörrar för att berätta att det brann.

Annons
Fastighetsskötaren Stefan Tärning var den som larmade räddningstjänsten.

Strax innan klockan sju i morse larmades räddningstjänsten till Bolagshagen i Norberg. Den som ringde för att berätta att det brann var Stefan Tärning, fastighetsskötare på Kärrgruvans förvaltning.

– Jag stod och gjorde i ordning kaffe när en man kom springade och sa att det brann. Då såg jag lågorna, berättar Stefan Tärning.

Innan räddningstjänsten hunnit fram sprang Terese Rönnlund, praktikant på Kärrgruvans förvaltning, till lägenhetshuset för att banka på alla lägenhetsdörrar och berätta att det brann.

– Det var panik och skrik, berättar hon.

Ett annat vittne berättar att han vaknade av att någon skrek, då såg han lågorna från lägenheten. 

Johan Sternebäck, räddningsledare i Norberg, berättar att när brandkåren anlände var lågorna tre meter höga. Men branden kunde snabbt släckas. Styrkan fick huvudnyckeln för att kunna ta sig in i lägenheterna och kolla om några människor var i fara. Sedan kollade räddningstjänsten också att branden inte spridit sig till vinden. 

Ingen människa kom till skada i samband med branden. 

Omständigheter kring branden gör att polisen misstänker att den var anlagd. En person greps därför misstänkt för mordbrand. Personen anhölls senare då misstankarna än så länge kvarstår. Brandplatsen spärrades av för teknisk undersökning.

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden.
Annons