Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stekhet Backström slog till i värmen

Storfavoriten inför tävlingen tog mycket riktigt hem Västanfors Open. Johan Backström skåpade ut Kevin Daun i finalen.

Finalen blev aldrig riktigt spännande. Med hårda servrar körde Johan Backström över motståndaren Kevin Daun.

– Jag gjorde en riktigt bra match. Jag tycker jag har spelat bra hela tävlingen igenom, säger Västanfors Openvinnaren, Johan Backström.

Backström studerar till vardags på college i Mississippi, USA. Men på sommaren är han hemma i Sverige och spelar på den svenska sommartouren.

– Jag har ett år kvar på college. I USA åker vi runt i hela landet och spelar, det är riktigt kul och utvecklande, säger han.

I finalen bröt Backström tidigt och gick upp till en 2-0 ledning i setet som till slut skrevs till siffrorna 6-2.

Det andra setet, och därmed det sista, slutade likaså 6-2 till Backströms favör, som är nöjd över den tennis han presterat under helgens tävling.

– Jag fick en väldigt bra start och tog tag i taktpinnen. Jag kunde slappna av lite mer när det inte var jag som servade och trycka på hårdare när det var jag som hade serven, säger han och fortsätter.

– Det var en rolig tävling och en perfekt uppladdning för tourtävlingen i Avesta på onsdag.

Under helgen var det många grader i luften. Och på lördagen syntes många svettiga ryggar på Västanfors tennisbanor.

– Jag är van med värmen så det är absolut inga problem för mig – i Mississippi är det ännu varmare när vi spelar, säger Johan Backström och skrattar.

I årets upplaga av tennistävlingen deltog 19 spelare i A-klassen. Tävlade gjorde även de två Västanforsspelarna Andreas Nordström och Mattias Lorenzson.

För VTK-killarna gick det inte riktigt hela vägen.

Båda två förlorade sina inledande matcher och fick agera åskådare under resten tävlingen.

Vinnaren av Västanfors Open vinner 5000 kronor i prispengar, vilket är ovanligt mycket för en tävling som inte ingår i den svenska sommartouren. Tvåan i tävlingen vinner 2500 kronor.

– Vi har jobbat hårt med att marknadsföra oss för att kunna locka hit bra spelare, och då är vinstsumman en viktig komponent för att delta, säger Jonas Erland, en av tävlingsarrangörerna.

Vad Johan Backström ska göra för sina vinstpengar har han inte kommit fram till, men han ser ändå välkommet på priset.

– Det kostar en hel del att spela tennis med material och resor. Vi får se var de hamnar, säger en glad Backström.