Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan: "Folk tror att jag är en diva"

Överlägsen poängkung i Virsbo i division 3 förra säsongen. Men när målspottaren Paul Hauki nu tar klivet upp till Per-Ols i division 2 väntar en helt ny verklighet på planen.
– Jag känner ingen press på mig själv, säger Hauki.

På pappret skiljer det bara en division. Hur stort kan steget mellan division 2 och division 3 vara, frågar sig säkert många.

Svaret: Stort. Rejält stort.

Det är det Per-Ols hetaste nyförvärv Paul Hauki kommer att få erfara när säsongen drar i gång om en och en halv vecka. Men själv är han inte nervös över vad som komma skall.

– Det här kändes som rätt steg att ta. Jag ville testa mina vingar. I division 2 är det lite mer taktik och det är ett helt annat tempo. Det går absolut snabbare, jag jobbar på ett annat sätt. Det är inte som i division 3 när man sprang ihjäl sig...

Men även om Paul Hauki ”sprang ihjäl sig” med Virsbo i division 3 förra säsongen stod han oftast också på rätt plats vid rätt tillfälle. På 17 matcher gjorde han för 23 mål och 5 assister.

Statistiken ljuger inte. Hauki är en målskytt av rang. Men frågan är om han spela fram till mål den här säsongen också?

– Jag är mer en målgörare, men jag försöker förbättra mig så att jag blir en bättre framspelare. Målen har jag kämpat mig till själv och sprungit ifrån motståndarna, säger Hauki och fortsätter:

– Folk tror nästan att jag är en diva när man ser på mål- och assistskillnaden. Men så är det inte. Jag har stått på rätt ställen, rört mig fri och fått bra passningar.

Hauki är privilegierad som högerskytt och kan, om formen och målskyttet håller i sig, förmodligen räkna med en hel del speltid i år. I träningsmatcherna på försäsongen har han gjort två mål och visat att han förhoppningsvis är att räkna med.

– Men det här är bara min första säsong med laget. Jag vill mest komma in i samma tänk som de andra spelarna. Men självklart hoppas jag på lite poäng också.

Läs mer: Läs ett längre reportage med Paul Hauki i onsdagens tidning. Om hur karriären satte fart och om hans mål med den kommande säsongen i Per-Ols.