Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan väljer bort FAIK

Rasmus Sandström närmar sig en övergång till division 1-laget Hedemora SK. Under tisdagen gjorde han sitt första ispass med laget och inom en snar framtid förväntas ett kontrakt skrivas under.

Fagersta AIK-fansens eventuella drömmar om att Rasmus Sandström skulle stanna i klubben är nu raserade. Under tisdagskvällen gjorde han sitt första ispass med Hedemora SK, och med största sannolikhet kommer han att skriva på ett kontrakt inom kort.

– Ja, det blir nog Hedemora. Jag håller på att fixa kontraktet just nu, säger Sandström.

Det är inte bara Hedemora som har velat ha Sandströms underskrift. Även division 1-laget Lindlövens IF har försökt locka över honom. Men trots att Lindlöven ser ut att bli ett topplag väljer alltså Sandström Hedemora, laget som redan har lockat över Sebastian Varjomaa och Samuel Blücher från FAIK.

– Då kan jag pendla från Fagersta, det blir inte lika långt som till Lindlöven.

Vad vet du om Hedemoras planer för säsongen?– Inte mycket. Det ser ut att vara ett ungt lag. Jag hoppas såklart på mycket speltid.

Var FAIK ens med i diskussionerna för din del?– Nej, det var de inte. Speciellt inte när det blev byte av serie nu. Men det hade inte blivit FAIK i alla fall. Bara om vi hade gått upp till division 1, då hade jag garanterat varit kvar.

Inom FAIK är det dock ingen som höjer på ögonbrynen åt övergången. Tvärtom.

– Vi hade inte räknat med att han skulle spela division 2-hockey med oss. Han är så pass bra och han satsar på att komma tillbaka till allsvenskan. Då är division 2 ganska lågt att spela, säger sportkommitténs Christer Nordmark.

Alf Spolander, FAIK:s före detta tränare som nu coachar just Hedemora, är mer än nöjd med sitt senaste tillskott i truppen. Och just det som Rasmus Sandström själv önskar – mycket speltid – vågar Spolander nästan lova sin powerforward.

– Visst kommer han att få mycket speltid, det är inget att säga om det. Det känns naturligtvis jättebra att han kommer, han är en spetsspelare som vi måste ta hand om.

Tre spelare har gått till Hedemora från FAIK nu, blir det någon mer?– Nej, ingen mer nu, nu är det bra. De spelare som har kommit har kommit av fri vilja för att de vill spela på en högre nivå. Folk verkar tro att jag har lurat över dem, men det har jag inte gjort. FAIK är fortfarande mitt lag, det har jag inte ändrat attityd till.