Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnornas bästa resefilmer

Colin Firth vill åka till Rom och Gwyneth Paltrow till södra
Frankrike - tack vare filmer. Här är rullarna som inspirerar oss
att packa väskan.

Nya platser och vackra svepande bilder över landskap: Att se på film kan vara en riktig reseinspiration. Hela 40 procent av biobesökarna har någon gång inspirerats till att resa bort, enligt en undersökning av British Airways, där 2 000 människor deltagit. I en ny kampanj har de frågat kändisarna vilka filmer som fått dem att resa, och vart. La Dolce vita ligger bakom Colin Firths längtan till Rom, den fick honom att vilja ta ett dopp i Fontana di Trevi, eller åtminstone se någon annan göra det. Komedin Rivierans guldgossar är anledningen till att Gwyneth Paltrow fick lust att "känna sommarbrisen i södra Frankrike".

Orlando Bloom blev inspirerad under en filminspelning, han vill ha mer av Nya Zeeland, där delar av Sagan om ringen spelades in.

-Jag älskar platser som är totalt avskurna från allt, där jag kan slappna av och njuta av naturens enkelhet, säger han enligt Daily Mail.

The beach favorit

I undersökningen var den film som hade inspirerat flest The beach, som spelades in i Thailand. Men det var främst kvinnors favorit. Männen valde i stället den amerikanska komedin baksmällan, där ett gäng killar bilar till Las Vegas. Personer över 45 valde den romantiska komedin Shirley Valentine, där huvudpersonen flyr sitt trista äktenskap och reser till Grekland.

Andra filmer som fått folk att resa var Hotell Marigold, som filmades i Jaipur, Indien samt Kapten Corellis mandolin, som visar Greklands vackra kust.

Musikern Jamie Cullum blev kär i Japan efter att ha sett Tampopo - nudlarnas drottning.

- Det är en mycket konstig film om Japan, ramennudlar, kärlek och sex. Den inledde min kärleksaffär med detta fantastiska land, dess kultur, dess mat, dess film och fick mig att köpa min första biljett till detta soluppgångens land, säger han enligt Daily Mail.