Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnornas besked till VIF

Den ena dominerade offensivt och den andra defensivt. Nu har både Robin Rebermark och Andreas Tiger deklarerat sin avgång i Västanfors IF.

Många har haft det på känn. Nu står det också klart att de båda stjärnorna Andreas Tiger och Robin Rebermark inte kommer att finnas med i Västanfors trupp nästa säsong.

För Rebermark, som var VIF:s främste målskytt med sina 22 mål under säsongen, handlar det om att han ska ut och resa senare i år.

Kan du tänka dig en comeback i VIF i framtiden?– Ja, det kan jag tänka mig, absolut. Det här blir mer som ett sabbatsår. Jag kommer inte att lägga av, säger Rebermark.

För kaptenen Andreas Tigers del handlar det om hans axel snart ska opereras. Under säsongen gick det någorlunda bra att spela, men nu när operation väntar vill han inte riskera något till framtiden.

– Jag känner att om jag blir bra nu är det dumt att slå upp skadan igen. Det var det som stoppade mig de sista matcherna, säger Tiger.

Är det ett surt beslut?– Ja, det är det. Det kändes lite känslosamt den sista matchen. Jag misstänkte redan då att det skulle bli den sista.

Förutom Tigers axelskada har han också länge hämmats av sina dåliga knän.

– Där har jag också känt under säsongen att jag inte har varit helt hundra. Det är också med i beräkningen.

Kan du tänka dig att finnas med i VIF på något sätt i framtiden?– Det vet jag inte. Vi får se om något dyker upp. Just nu känns det inte som att det är något.

Både Rebermarks och Tigers beslut gör nu att jakten på nyförvärv intensifieras. Sportchefen Björn Forsberg har tillsammans med tränaren Olle Wiberg flera krokar ute. Och de jobbar på flera lösningar. Framför allt på anfallssidan efter att de tappar en stor målskytt i Rebermark.

– Han gjorde flest mål och har blivit en bra forward de senaste säsongerna. Men han deklarerade tidigt det här, så jag hade inte med honom i beräkningarna. Fast det är ändå surt att tappa en sådan spelare, säger Forsberg och fortsätter:

– Vi jobbar hårt på att behålla Hettman. De indikationer jag har fått är att han inte kommer att välja ett annat lag. Han tycker att det är en bra nivå och ett bra gäng. Men han har börjat plugga och är funderasam över hur mycket tid han kommer att ha. Vi ska försöka hitta en lösning som vi alla kommer trivas med. Det skulle vara ett väldigt avbräck om vi skulle tappa båda två.

När det gäller Andreas Tiger var Forsberg helt inställd på det beslutet som nu kom. Redan när Tiger skrev på kontraktet till säsongen som gick var alla parter mer eller mindre överens om att det här skulle bli hans sista säsong. Men det är fortfarande en lucka i laget att fylla.

– Ja, det är självklart också ett tungt tapp. Vi tappar en libero och en lagkapten. Men försvarsspelare har vi haft bra av, vi har flera stycken som vi kan tänka spela libero. Men vi jobbar lite med nyförvärv där också. Vi ska försöka ersätta honom. Om vi sedan gör det internt eller med nya spelare får tiden utvisa.

När nu Forsberg och Wiberg jagar spelare tittar de främst efter offensiva förmågor. Det är där det behöver stärkas upp, menar de båda. Forsberg menar att de har en lista på elva-tolv spelare som de har kontakt med. Och majoriteten av dem är spelare utifrån.

– Vi har kontakt med potentiella nyförvärv från allsvenskan, elitserien och division 1. Vi har det bra förspänt i backlinjen. Det är offensiva spelare vi söker. Vilka det än blir måste det bli lite mer kontinuitet, säger Forsberg som har siktet inställt på att få in två stabila halvor.

– Vi vill bibehålla kvaliteten och även spetsa till truppen, poängterar Olle Wiberg.

Även Sebastian Lillberg och Filip Johansson ska ut och resa i vinter och kommer därför inte att finnas med i VIF:s trupp till nästa säsong.