Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnskottet sist in i Indianerna – kan bli Europamästare på lördag

Indianerna har, som första elitserieklubb i speedway, spikat truppen till 2018 års säsong.
Sist in: Tjeckiska stjärnskottet Vaclav Milik, 24.
– Nu blir det roligt att titta på EM-avslutningen på lördag. Milik har ju chans att bli Europamästare, säger Indianernas lagledare Peter Johansson.

Annons

Vaclav Milik kan bli Europamästare i speedway på lördag. Nu är det klart att han kör vidare i Indianerna nästa år.

Indiansupportrarna kommer att känna igen sig 2018. Truppen är i det närmaste idenstisk med den som räddade elitseriekontraktet i årets sista heat mot Elit Vetlanda. Enda lilla förändringen är att danske succéinhopparen Anders Thomsen får en permanent plats i truppen medan landsmannen Nikolai Klindt försvinner.

Vaclav Milik var något av årets fynd i svensk seriespeedway även om han hämmades en del av skador. På de tio matcher han körde för Indianerna samlade tjecken 93 poäng på 54 heat vilket ger honom ett snitt på 1,722 poäng per heat.

– Mitt förslag var att skriva ett kontrakt på två år men vi enades om ett år. Han sade redan i slutet av serien att han ville vara kvar och egentligen har det inte varit några stora grejer. Anledningen till att det dröjt lite är att han haft mycket tävlingar på slutet, förklarar Peter Johansson.

Milik vann förra helgen den prestigefyllda Guldhjälmen hemma i Tjeckien, och helgen som gick blev han femma i VM-tävlingen i Torun med elva inkörda poäng.

Kommande helg har Milik chansen att bli Europamästare när den sista EM-tävlingen körs i polska Lublin. Inför avgörandet ligger tjecken på andra plats, fyra poäng bakom ledande Andzejs Lebedevs.

– Mitt självförtroende är bra just nu och om jag åker som i dag kan jag gå om honom och vinna EM, sade Milk efter sin seger i den förra EM-deltävlingen i Hallstavik.

Indianernas trupp 2018

Piotr Protasiewicz (1,887 i ingångssnitt 2018), Vaclav Milik (1,722), Kenneth Bjerre (1,719), Adrian Miedzinski (1,711), Anders Thomsen (1,522), Bjarne Pedersen (1,180), Victor Palovaara (1,000), Ludvig Lindgren (0,946), Viktor Bergström (0,500).

Varje lag får bara ha åtta förare under kontrakt med ett snitt över 0,5. Klubben har som ambition att skriva kontrakt med egna junioren Jonatan Grahn (0,500), och även binda upp tidigare förarna Niklas Fridell (0,500) och Simon Gustafsson (0,500) som back up.

Tilhörde/körde för klubben 2017 men som försvinner: Nikolai Klindt (1,667) och Mateusz Szczepaniak (0,833).

LÄS MER: Indianerna skrev kontrakt med rutinerade dansken: "Behövs en pappa i laget"

LÄS MER: Räddaren i nöden skrev kontrakt med Indianerna

LÄS MER: Indianerna skrev kontrakt med vårens hetaste förare: "Gjorde en kanonsäsong"

Annons