Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnsmällen: Duon väljer spel i Dalarna

I fjol var de bland de viktigaste spelarna i Västanfors. Nu väljer anfallaren Lotta Nurmilehto och mittbacken Julia Saviluoto att lämna laget för Smedjebackens FK i Dalarnas division 3.

– Jag kände att jag behövde ett miljöombyte. Jag har spelat i Västanfors i fem år ungefär. Då är det inte så konstigt att man vill testa något annat, säger Nurmilehto som gjorde sju mål den gångna säsongen.

Julia Saviluoto är inne på samma spår:

– Jag behöver lite ny energi. Det var inte så roligt det sista året. Jag behöver spela med nya spelare och få en ny miljö.

VIF:s sportchef Mikael Wikman tror dock inte att spelarna kommer att utvecklas lika bra i Dalarna.

– Jag tror att division 3 Dalarna är sämre (än Västanfors serie, reds anm). Det är tråkigt att de lämnar, men jag önskar dem lycka till. De är välkomna tillbaka, säger han.

Ytterligare en anledning till klubbbytet är åldern på spelarna i Smedjebacken. Enligt både Nurmilehto och Saviluoto är de flesta jämngamla med dem själva – vilket är ett stort plus.

– Ja, det jag tycker är kul är att det är många i min ålder. Jag är inte äldst, de flesta är ungeär som jag. Inget ont om Västanfors, men det är nice att ha andra saker gemensamt, säger Nurmilehto.

– Det är lite annan stämning när det är folk i sin egen ålder. De är lite mer framåt. Åldersskillnaden märks, helt klart, säger Saviluoto.

Västanfors och Smedjebacken har mötts flera gånger i träningsmatcher, senast i fjol. Och Lotta Nurmilehto menar att det inte så stor skillnad på lagens kvalitet.

– Vi mötte dem i flera träningsmatcher för något år sedan. Då spelade vi 1–1 de flesta gångerna, sedan vann Västanfors någon gång. Kvaliteten tror jag inte att det är någon jätteskillnad på.

Hur känns det att lämna Västanfors?– Jag tycker faktiskt att det känns bra. Jag är inte så blödig av mig. Det är roligt att göra något nytt, jag behöver det. Jag är glad att jag har fått vara i Västanfors, jag har fått en väldigt bra utbildning både teoretiskt och praktiskt. Just det tror jag inte att man kan få så mycket bättre någon annanstans. Jag är jätteglad för allt. Jag bär med mig alla de bra grejerna.

Julia Saviluoto medger att hon kommer sakna vissa saker med Västanfors. Och hon stänger inte dörren helt för en comeback i framtiden. Men nu är fokus inställt på Smedjebacken.

– Det känns roligt, spännande och nytt. Jag ville få en nytändning. Vi var med på upptakten och träffade den nya tränaren. Vi har liknande tankar om fotboll. Visst finns det saker jag kommer att sakna, men jag säger inte att jag aldrig mer komma spela i Västanfors, säger hon.