Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lånade dansk design för att bygga mördarpub för sniglar

Ett mjölkpaket, ett par droppar sprit och spraymalt. Eller öl om du känner dig frikostig. Mer behövs inte för att bygga en effektiv fälla för mördarsniglar.

Annons

Nu har mördarsniglarna börjar krypa fram ur sin vinterdvala och om ett par veckor börjar de lägga ägg - så vill man bli kvitt de slemmiga blötdjuren är det hög tid att agera redan nu.

►► [+] Se även: Mördarsniglarna ratade NT:s öl-fälla av pet-flaska

Kjell Irenheim i Ununge, Edsbro såg en smart idé på Facebook och var inte sen att testa själv. Konstruktionen är både billig och enkel. Ett mjölkpaket som fylls med en blandning av vatten, spraymalt och ett par droppar sprit.

– Jag var ute på Facebook och såg en dansk kille som hade gjort den här fällan, så det är hans idé. Jag har bara kopierat den eftersom jag tyckte det var lite lattjo, säger Kjell Irenheim som själv har lagt ut en bild på sin snigelpuben i Facebook-gruppen Blidö - Ön i solen. Bilden har redan fått många tummar upp.

Malten har han köpt i essensbutik i Stockholm. En påse med 500 gram för 40 kronor räcker långt. Kjell blandar en liter vatten med 25 gram spraymalt och två-tre centiliter sprit vilket räcker till fyra-fem fällor.

– Man kan använda öl istället för malt men då blir det lite dyrare, säger Kejll Irenheim som tycker att Snigelpuben är både smart och effektiv i all sin enkelhet.

När snigelpubarna (och kanske även mördarsniglarna!?) är fulla är det enkelt att skruva på korken och kasta mjölkpaketen.

– Jag brukar dela mördarsniglarna med en spade men de är så små än så de är inte lätta att träffa. Men det gäller att ta dem nu innan de börjar lägga ägg i juni. Man vill få kontroll över dem så snabbt som möjligt.

Mer läsning

Annons