Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: De italienska brandplanen lyfter från Örebro – för att bekämpa skogsbranden i Nacka

På söndagen landade två italienska brandflygplan på Örebro flygplats. De är tänkta att bistå räddningstjänsten i släckningsarbete vid skogsbränder. Nu lyfter de för att vattenbomba en skogsbrand i Nacka. Det rapporterar TT.

Annons

►TV: Se när de italienska brandplanen flyger över Stockholm:

Sedan 16-tiden på fredagen brinner det kraftigt i ett skogsparti i Nacka. Nu har Södertörns räddningstjänst begärt att de två italienska brandflygplanen ska hjälpa till med släckningsarbetet, rapporterar TT.

De två planen förväntas anlända till skogsbranden i Nacka strax före 21-tiden på fredagskvällen. Där ska de först rekognosera i området innan vattenbombningen kan påbörjas. Flygplanen rymmer cirka 6 000 liter vatten vardera.

De italienska brandflygplanen vattenbombade branden i Nacka. Det började brinna kraftigt 16-tiden under fredagen i ett bergigt skogsparti i Nacka, öster om Stockholm. Södertörns räddningstjänst begärde att få hjälp från de två italienska brandflygplan som sedan i helgen funnits stationerade i Örebro. Flygplanen kan skopa upp 6 200 liter vardera i en hämtning.

På sin Facebook-sida skriver Södertörns brandförsvarsbund att vattenbombningen ska användas för att snarast möjligt begränsa rökspridning i det tätbebyggda området.

Läs också:

[+] Här är första bilden på italienska brandplanen – har landat på Örebro flygplats – kan bistå vid skogsbranden

Extrema brandrisken: Italienskt brandflyg till Sverige i kväll – placeras i Örebro