Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor efterfrågan på fibernät på landsbygd

 
Fiber i Baggbron-Riddarhyttan
Visa alla artiklar

Länsstyrelsen ger IP-Only 7,7 miljoner kronor i stöd för att bygga ut fibernät på landsbygden i Skinnskattebergs kommun. 

– Det är positivt att IP-Only söker stöd för att bygga fibernät till hushåll på landsbygden. Företagen har lång erfarenhet av den här typen av investeringar och kan komma igång snabbare med utbyggnaden. Människor som bor i de här områdena har berättat vad det skulle betyda för bygden om en investering i fibernät skulle komma till stånd. Jag tror det här stödet kommer att ha stor betydelse för dem, säger Indi Persson ansvarig för bredbandsstöd på Länsstyrelsen, i ett pressmeddelande. 

Totalt 240 hushåll på landsbygden i Skinnskatteberg ingår i det område som IP-Only beviljats bidrag för. Flest hushåll som anmält intresse finns i Baggå och Baggbron.

Cirka en procent av hushållen på landsbygden i Skinnskattebergs kommun har idag tillgång till fibernät jämfört med 20 procent av hushållen i tätorterna. Projekten som startar bidrar till att minska de skillnader som finns mellan tätort och landsbygd i kommunerna.

– Länets medel för bredbandsstöd är slut för denna gång. Det förväntas ytterligare 30 miljoner kronor till bredbandssatsning, men vi vet i dagsläget inte när pengarna kommer. De projekt som inte fick stöd denna gång ligger kvar i kön, säger Indi Persson.

Projekten drar igång under 2016 och ska vara klart 2018/2019.

Madeleine Longo 021-19 92 12 [email protected]

Robin Högberg [email protected]