Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor reslust på sportlovet

Rekordmånga svenskar passar på att resa till värmen på
sportlovet. Favoriter som Thailand och Kanarieöarna ligger i topp -
men kryssningar lockar allt fler.

Är du trött på kyla, mörker och snö? Det är det fler som är - under sportlovet satsar många på en resa till solen. Tretton procent fler reser bort jämfört med förra året, enligt statistik från resebyrån Ticket. Gran Canaria är föga förvånande mest populärt, följt av Teneriffa och Bangkok. Men intresset för kryssningsresor fortsätter också att stiga, till både Karibien och Kanarieöarna.

-Under en och samma resa hinner man se flera olika resmål och öar, såsom Madeira, Casablanca och La Gomera, beroende på vilken rutt man väljer, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på företaget.

Men alla måste inte till solen. De resmål som ökar mest under lovet är London och Paris. München, Zürich och Salzburg är också populära, troligtvis på grund av närheten till Alperna.

Mexiko populärt

Kanarieöarna ligger som vanligt i toppen, även hos Resia. Men Mexiko är ett annat land som sticker ut. Dit har bokningarna ökat med hela 40 procent under sportlovsveckorna.

- Många vill testa något nytt och letar alternativ till Kanarieöarna och Thailand. Då lockar Mexiko med kombinationen av fina stränder, spännande kultur och god mat, säger Ingela Schönning, företagets kommunikationschef.

När det kommer till storstäder är det London och New York som ligger i topp, men intresset för Istanbul växer allra snabbast.

Populärast resmål

Sportlovstoppen, Ticket

1. Gran Canaria, Spanien (1)

2. Teneriffa, Spanien (4)

3. Bangkok, Thailand (2)

4. Phuket, Thailand (3)

5. London, Storbritannien (6)

6. Cancún, Mexiko (8)

7. Krabi, Thailand (5)

8. New York, USA (9)

9. München, Tyskland (ny)

10. Miami, USA (10)

Sportlovstoppen, Resia

1.  Gran Canaria, Spanien (1)

2.  Teneriffa, Spanien (2)

3.  Phuket, Thailand (3)

4.  Cancún, Mexiko (7)

5.  Lanzarote, Spanien (6)

6.  Fuerteventura, Spanien (9)

7.  Kap Verde (10)

8.  Krabi, Thailand (5)

9.  Marsa Alam, Egypten (12)

10.  Hurghada, Egypten (4)

(TT)