Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor snabbmatskedja vill till Fagersta – beslut ikväll

Nu kommer Sibylla till Fagersta, om förslaget röstas igenom i kommunfullmäktige under måndagskvällen.
– Det skulle innebära nya arbetstillfällen och bli Fagerstas första "drive-through", berättar näringslivschef Lars Fors.

Annons

Tomten där Sibylla planeras att uppföras ligger intill rondellen mittemot Postnord.

Kommunens tomt som ligger där Knutsvägen och Henningsvägen möts, vid Postnord, har länge stått tom. Fagerstas näringslivschef Lars Fors berättar att det fanns en bensinmack där innan 1991 och att diskussionen om hur marken ska användas pågått sedan dess.

Nu föreslås försäljning av tomten till företaget Jås AB som vill upprätta snabbmatsrestaurangen Sibylla på platsen. Jan-Åke Schenning är vd för Jås AB och berättar för Fagersta-Posten att allt går enligt planerna. Jås AB har nyligen öppnat ett Sibylla i Enköping.

Lars Fors säger att etableringen skulle vara bra för kommunen och att den typen av arbetstillfällen är vad Fagersta behöver. Jobb som inte kräver så mycket förkunskap och där tröskeln in till arbete är låg.

– Vi räknar med att det skulle innebära 10-15 nya arbetstillfällen och så blir det ju Fagerstas första "drive-through", berättar Fors.

Det slutgiltiga beslutet om försäljningen tas under måndagskvällens kommunfullmäktigemöte. Om förslaget röstas igenom kommer kontraktet skrivas på om ett par dagar. Tillträdesdagen är satt till den 1 juli i år.

Annons