Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora journalistpriset delas ut – följ galan live här

I kväll avgöras vilka som vinner Stora journalistpriset 2016. Vi sänder live från prisutdelningen på onsdagskvällen.

Annons

Sändningen från Spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm börjar klockan 17.50. Gefle Dagblad finns på plats och gör intervjuer. Vi sänder också prisutdelningen i sin helhet här på vår sajt.

Läs mer: GD:s chefredaktör Anna Gullberg nominerad till Stora Journalistpriset

Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg är en av de nominerade. Hon har nominerats i den nya kategorin Årets röst, som instiftats för att uppmärksamma att stora journalistpriset fyller 50 år.

– Jag är glad och överraskad. Det är i fint sällskap av fantastiska journalister som Magda Gad och Niklas Orrenius, som verkligen är unika röster som gjort storartade insatser. Jag har ju inte berättat något, det har GD:s reportar gjort. I synnerhet Johan Järvestad som gjort granskningen av Gävle moské, men i min roll som chefredaktör har jag möjliggjort viktiga publiceringar och försökt driva debatt om både hot och hat mot journalister och hotet mot lokaljournalistiken, sade Anna Gullberg i samband med nomineringen.

Övriga kategorier där vinnare ska koras är Årets berättare, Årets förnyare, Årets avslöjande och Lukas Bonniers Stora Journalistpris. Jonas Bonnier, ordförande i Stora journalistprisets jury, förrättar utdelningen.

Inledningen av granskningen av moskén, tillsammans med ett stort antal länkar, hittar du här: Gävles moské vill sprida extrem tolkning av islam