Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storbritanniens populäraste kulturarv

Nu har favoriten bland Storbritanniens många kulturarv utsetts.
Och det är inte de mest kända turistattraktionerna som fick bäst
betyg.

Det blev varken Towern eller Parlamentshuset som fick flest besökare på fall. När den brittiska konsumentorganisationen Which undersökte vilket kulturarv som var populärast i Storbritannien hamnade i stället en historisk borg i topp. Stirling Castle fick toppbetyg i flera olika kategorier, bland annat när det gällde valuta för pengarna och kvaliteten på turistinformationen, skriver Daily Mail.

Känd historia

På det skotska slottet har flera kungar och drottningar krönts, bland annat Maria Stuart.

- Slottet har bevittnat några av de mest kända händelserna i skotsk historia och vi vill att det ska vara en plats som besökare kan återvända till igen och igen för att skapa nya minnen, säger Stephen Duncan, turistansvarig på organisationen Historic Scotland, som sköter slottet.

Andra sevärdheter som omnämns i undersökningen är Chatsworth House  Derbyshire, Gloucester katedral och Edinburgh slott.