Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storklubb värvar Norbergs CK-talang

Karriären fortsätter spikrakt uppåt för Saga Lindström. Nu lämnar Norbergs CK-cyklisten sin moderklubb för storsatsande Firefighters Upsala CK.
– Jag kommer att utvecklas sjukt mycket, säger hon.

Framgångarna och landslagsuppdragen det senaste året har gett eko i cyklingsvärlden. Det nystartade laget Firefighters Upsala CK värvar nu över Saga Lindström från Norbergs CK. Och nu väntar helt nya förutsättningar och utmaningar för talangen.

– Det är verkligen roligt. Jag ska tävla utomlands och även på Swe-cuptävlingarna i Sverige. De (klubben) har continentallag på både herr- och damsidan, säger Lindström.

Lindström har representerat landslaget i både velodrom- och landsvägscykling det gångna året. Under hösten har hon haft kontakt med Firefighters och nu är det officiellt att hon ingår i lagets trupp.

– Jag kommer att utvecklas sjukt mycket. Det är många duktiga cyklister med i laget. Bland annat Christina Siggaard som kom trea på junior-VM förra året. Att bara tävla i ett lag ska bli hur kul som helst, det kommer hjälpa mycket.

Hur kommer det att gå att kombinera velodrom- och landsvägscyklingen?– Det kommer absolut gå att kombinera. Jag ska ner och köra velodrom i Danmark snart. Men i sommar blir det säkert mycket landsväg. Jag får se hur tävlingsprogrammet ser ut på landsvägs- och velodromcyklingen.

Hur känns det att lämna Norbergs CK?– Haha, det är lite sorgligt faktiskt. Jag är fortfarande kvar i klubben till 31 december. Men för att kunna utvecklas, lyckas och komma framåt behöver jag det här. Norberg kommer alltid att vara min moderklubb och jag hoppas att de blir glada för min skull.