Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort för Vigge, Västerås och Sverige – nästan lika stort som Manchester Uniteds problem.

Vi har en ny svensk i Premier League. Victor Nilsson Lindelöf är klar för storklubben och och svensk media har gått i taket. Detta betyder oerhört mycket för svensk fotboll, men vad betyder det för Manchester United?

Annons

Foto: Jessica Gow / TT /

Victor Nilsson Lindelöfs transfer till United kunde ha blivit en värre sommarplåga än Nic Schröders "Hej Monica!", men övergången stod klar relativt tidigt i sommarens transferfönster. Återigen så tog Glazers på sig spenderarbyxorna och pungade ut 350 miljoner kronor, som kan växa till 450 miljoner kronor beroende på klausuler och svenskens prestationer under säsongen. Personligen har jag stort förtroende för Västeråssonen, och säker på att han kommer göra bra ifrån sig på drömmarnas teater, men jag är osäker på att det räcker för klubben.

Att Manchesterklubben inte har hittat rätt köl efter att kapten Ferguson lämnat skeppet är en underdrift. Efter smärre haverier till tränarsejourer som David "Uno, dos, tres, cuatro times" Moyes och Louis "Fat-Man" Van Gaal så föll turen på José Mourinho att försöka fylla i Sir Alex storlek 45:or. Det har gått sådär.

Läs mer: [+] "Vigges" fina avsked till Benfica: "Vill tacka alla fans av hela mitt hjärta"

Supportrar och klubben vill gärna lyfta fram att de röda djävlarna faktiskt vann tre titlar av sex möjliga under den gångna säsongen, vilket inte går att argumentera mot. Faktum är faktum. Det som dock går att argumentera är tyngden i bedriften på grund av titlarnas anseende och, ja, vikt. Den första var Community Shield mot ett Leicester City som inte hade (eller har) hittat rätt utan den drivande R8-motorn N'Golo Kanté. Den andra var ligacupen, en turnering vars existens jag inte riktigt förstår (känns lite som att FA-cupen var tvungen att ta med sin lillebror på kalas) och till sist Europa League, en turnering Manchester United bara inte ska befinna sig i. Visst, en plats i Champions League garanterades via den, men det är fel väg att gå för en klubb av Uniteds dignitet.

Läs mer: [+] Bekräftat: Victor Nilsson Lindelöf klar för Manchester United

Mourinhos manskap var 24 poäng efter överlägsna mästarna Chelsea, och de är tillfreds efter säsongen. De röda djävularna, de mesta mästarna, de som tidigare hade ingjutit skräck i hela Premier League är nöjda efter en säsong där Bournemouth gör fler mål än dem. United spelade oavgjort 15 (!) gånger, varav majoriteten kom på hemmaplan. Lagets tidigare obevekliga vinnarmentalitet är som bortblåst, kapten Rooney är inte ens värd att kallas en skugga av sitt tidigare jag och lagets målskörd är lika skral som Rooneys hårväxt innan sin hårtransplantation. Egentligen så är det enda som fungerade bra för United under förra säsongen försvaret. Att lägga så mycket pengar på lagets starkaste del är fruktansvärt dumt och närmast oansvarigt av ledningen. De har nu tre mittbackar som alla förtjänar att starta i Eric Bailly, Chris Smalling och Victor Nilsson Lindelöf. Utöver de spelarna så har klubben Phil Jones och Daley Blind som båda två är fullt godtagbara vikarier på mittbacksplatserna. Samtidigt så figurerar Marouane Fellaini frekvent på innermittfältet och beroende på Zlatans hälsa så är Marcus Rashford det enda säkra alternativet framåt. Tyvärr så löser inte Nilsson Lindelöf något av dessa problem.

Men absolut, denna övergång är riktigt stor. Åtminstone för Vigge, Västerås och Sverige.

Läs mer: [+] Victor Nilsson Lindelöf utsedd till Årets back

Annons