Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort tapp fällde Norbergs OK

En dålig start höll på att ställa till det rejält för Norbergs OK i Tiomila som avgjordes i helgen. Men starka andra- och tredjesträckor gjorde att laget ändå fick en liten revansch och slutade på 124:e plats.

Inför Tiomila sa Norbergs OK:s coach Robert Larsson att herrlaget ville placera sig bland de 100 främsta lagen. Men så blev det inte. En av de främsta anledningarna var en grov miss på den första sträckan.

– Han (Patrik Eklund) missade den första kontrollen med sju minuter. Och innan han hann lugna ner sig och läsa in sig förlorade han många minuter. Då hade tåget gått, säger coachen Robert Larsson.

Som tur var för NOK:s del sprang Viktor Funcke och Johan Höij riktigt bra andra- och tredjesträckor vilket gjorde att laget knappade in några placeringar.

– De är inte så bra tränade att de ska kunna göra så bra ifrån sig egentligen. De överträffade verkligen sig själva.

Efter ytterligare några bra sträckor kom nästa plump för NOK när sjundesträckan inte gick som den ska. Och på sträcka tio, som Rasmus Elmertoft sprang, tog krafterna slut.

– På första, sjunde och sista sträckan kunde vi ha gjort bättre insatser, då hade vi kommit topp 100 vilket var målet. Men med tanke på vilken start och avslutningen vi fick får vi ändå vara nöjda. Vi plockade ändå många placeringar på de andra sträckorna, säger Larsson.

NOK:s damlag slutade på 149:e plats.

– De hade som mål att komma topp 150, så det var bra. Sedan hade de mycket sjukdomar i laget. Det var inte alls säkert inför loppet att sträcka två och fem skulle kunna springas, då båda löparna var förkylda.