Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffvinst för FAIK

Fagersta AIK fick nöja sig med två poäng i söndagens hemmamöte med tabell-jumbon Viking HC. Bortalaget krigade på bra och hade en storspelande målvakt, men fick ge sig ändå då FAIK vann med 2–1 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0) efter straffar.

Hemmalaget öppnade starkt i ett högt tempo. Redan i den andra minuten drog man dock på sig en utvisning och Viking kom in i matchen.

FAIK lyckades dock ordna upp det numerära underläget. Strax efter det hade Tobias Eriksson matchens första farlighet, då han i ett två-mot-ett-läge avslutade med ett skott, som målvakten dock parerade.

Minuterna efter det var det virrigt i FAIK:s försvarszon och Viking hade tre solklara målchanser, där FAIK gav bort pucken eller missade i markeringsspelet. Målvakten Tobias Bergström räddade hemmalaget.

Halvvägs in i perioden fick FAIK spela fem mot tre i nästan två minuter. Trots ordentligt tryck fick man inte in pucken bakom målvakten.

I periodens slutskede fick Viking powerplay, men de lyckades inte överlista Bergström i målet.

Det gjorde man dock direkt i den andra perioden. I den tredje minuten anföll man på högerkanten och ett rappt skott letade sig in vid den bortre stolpen.

FAIK tog sig dock i kragen och började skapa kvitteringschanser direkt.

Casper Sandström och Alexander Larsson hade båda skott som touchade stolpen. Efter halva perioden fick FAIK ännu ett powerplay och denna gång rasslade det till.

Martin Forss drog på en slägga från blålinjen och på returen höll sig Alexander Larsson framme och stötte pucken i nät.

Det fortsatte bölja även i slutperioden och båda lagens målvakter storspelade. Nämnas bör också att de flesta av avsluten hamnade utanför målramen.

I slutet av matchen var det sedan FAIK som hade det mesta. Bland annat fick man spela fem mot tre i över en minut.

Victor Blom hade ett jätteläge i periodens slutminut, men fri i slottet sköt han ett skott, som målvakten räddade med plocken.

Förlängningen blev sedan mållös, men bonuspoängen gick till FAIK då Jesper Andersson var den enda som hittade rätt i straffläggningen.

– Vi var lite ringrostiga, men det var ändå en bra kämpamatch med rätt inställning, säger nye huvudtränaren Mikael Adamsson.

– Jag är nöjd med kämpainsatsen och sett till chanserna så borde vi nog haft tre poäng. Viking gick på knäna i sista, men pucken studsade inte vår väg.

Målvakten Tobias Bergström dagens bäste hemmaspelare.

– Ja, han räddade oss i början, avslutar Adamsson.

Ted Lindholm