Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stranddrinkar förbjuds i Goa

Nu är det slut med en kall indisk öl vid havet. Åtminstone i
Goa, där myndigheterna förbjuder alkohol på stränderna.

Annons
Numera kan man inte dricka fritt på Goas stränder.

Myndigheterna i Goa, södra Indien, har tröttnat på nedskräpning och berusade människor. Turister som drömmer om att strosa med en kall öl längs strandkanten får därför tänka om. Nu förbjuds nämligen alkoholhaltiga drycker på stranden. Hotell och licenserade barer kommer fortfarande ha tillåtelse att servera alkoholhaltiga drycker. Men man får alltså inte bära med dem. Lokalbefolkningen måste också ta hänsyn till förbudet, enligt The Telegraph. Folk som vill ha picknick kommer inte heller att kunna bära med sig glasflaskor till stranden.

Särskilda poliser ska varna de turister som dricker på stränderna, beslagta drickat och om nödvändigt arrestera folk som bryter mot de nya reglerna.

Stränder för alla

Som tur är för törstiga turister finns det flera stränder med mysiga barer direkt på stranden. På Candolim ligger de så kallade beach schacken tätt, men där är ändå relativt lugnt. Stranden vid staden Baga passar de som vill festa, där är barerna större och folklivet myllrande. Den som i stället längtar efter en stilla stund bör hellre söka sig till Agonda Beach, där det är lugnt, vackert och färre människor. 

Annons