Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strejken avblåst

Det blir ingen strejk i Fagersta i dag. Fackförbundet Kommunal accepterade på söndagen medlarnas sista bud.

Minst 1 700 kronor i löneökning de kommande tre åren, en minimering av de obetalda håltimmarna och förbättringar i villkoren för visstidsanställda. Det är några av de krav Kommunal fått igenom, enligt ett pressmeddelande från fackförbundet.

Kommunal Fagerstas ordförande Anne-Marie Noppa har ännu inte hunnit sätta sig in i detaljerna i det avtal som på söndagen slöts med Sveriges Kommuner och Landsting. Spontant tycker hon att det ser bra ut.

– Jag har fullt förtroende för förbundsstyrelsen och att de fattat ett klokt beslut, säger Noppa. Jag tror inte att de har vikit sig för lätt.

Därmed är alltså strejken avblåst vilket bland annat innebär att Fagerstas skolbarn får lunch som vanligt i morgon.

– Visst är det skönt att strejken inte blir av. Det blir ju besvärligt för kommuninnevånarna, säger Anne Marie Noppa. Men vi var verkligen laddade och taggade.

Arbetsgivarna hade ursprungligen föreslagit en procentuell löneökning motsvarande 1 500 kronor under kommande treårsperiod. Kommunals ursprungliga krav var 1 740 kronor.