Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stridsflyg störde inte tillräckligt mycket

Ett par sökte ersättning hos Försvarsmakten för att deras hundar störts av militära överflygningar.

Ett par i Ängelsberg får inte någon ersättning av Försvarsmakten för störande överflygning. Paret hade anmält till Försvarsmakten att deras två hundar störts av de militära överflygningarna och de ville då ha ersättning för det. Om militära överflygningar orsakar skador så ska försvaret betala ersättning om det bevisas att det är just den militära verksamheten som orsakar skadan.

Försvarsmakten har tittat på de veterinärintyg paret har skickat för sina hundar. Även om veterinären har skrivit att den ena hunden visar rädsla vid metallslamrande ljud så är det inte tillräckligt för att hundarna ska ha skadats av oväsendet. Den andra hunden visade inga tecken på rädsla eller ljudkänslighet enligt veterinären. Försvarsmakten väljer att inte betala ersättning eftersom de inte anser att deras verksamhet har påverkat hundarna.