Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsholms kanal får nära halv miljon

Det kommunägda bolaget som driver Strömholms kanal har fått 448 184 kronor från länsstyrelsen. – Varför har de har rätt till pengar men inte mitt företag? frågar sig Reine Ullén.

Annons

Kanalbolagets verksamhet lamslogs när Åmänningen och Virsbosjön, som är en del av kanalens farled, spärrades av under räddningsarbetet.

Bolaget får pengar för evakuering, arbetade timmar, uteblivna inkomster från kanalbesökare, merkostnader för lön och för att ha hjälpt till i räddningsarbetet.

– Vi har haft de här kostnaderna trots att vi inte haft några intäkter, säger Carina Bergqvist Janzon, vd för Strömsholms kanal.

– Det var väldigt positivt att vi kunde täcka det här hålet, tillägger hon.

Reine Ullén har lite svårt att förstå varför till exempel Strömholms kanal har fått ersättning, men inte han.

– Kanalbolaget förlorade intäkter för att Åmänningen var avstängd. Mitt företag har också förlorat intäkter på grund av jag blev svårt brännskadad och inte kan jobba. Jag förstår inte riktigt skillnaden, säger han.

Kanalbolagets fall är lite speciellt, enligt Åsa Halldorf på länsstyrelsen.

– Ianspråktar räddningsledningen ett företags resurser för räddningsinsats så har man rätt till ersättning enligt lagen om skydd mot olyckor. Resurser från Reine Ulléns företag har inte ianspråktagits av räddningsledningen, det är det som är skillnaden, säger hon.

Läs också: Betalar ut miljoner - Reine får inte en spänn

Annons