Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Smalsjö – tog silver och brons

Emmily Smalsjös fantastiska år fortsätter. I helgens enduroavslutning blev det en silvermedalj totalt i Ladies Cup och en brons-medalj i SM.
– Jag är jättejättenöjd, säger Smalsjö.

Mot giganten Jessica Jönsson fanns inget att göra åt. Därför var Emmily Smalsjö helt inställd på andraplatsen i endurons Ladies Cup i avslutningen i Uddevalla.

Och visst klarade hon pressen. Trots att det ”bara” blev en tredjeplats i tävlingen knep hon silvret totalt i tävlingen.

– Jag är jättejättenöjd, det här kommer jag att leva på länge, säger Smalsjö.

Banan var otroligt tuff och bjöd på långa, svåra transportsträckor över stora kärr och enorma stenhällar. Dessutom blev extremprovet något utöver det vanliga.

– Det var det tuffaste på hela året. Man skulle åka upp för ett stort berg och ned på samma sätt. Jag är bara glad att jag klarade det. Det här var den tuffaste deltävlingen på hela året.

Under söndagen avslutades även SM där Smalsjö totalt slutade på tredje plats. Trots regnet i Uddevalla vann Smalsjö tre av tolv prov och kom tvåa på nästan alla andra.

– Jag är nöjd med det också. Jag kunde inte komma upp till tvåan totalt poängmässigt i alla fall. Självklart är det jättekul att stå på pallen i SM, säger hon.