Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succéspelaren med maxad speltid

Norbergaren Adam Eriksson har under sin debutsäsong i superettan spelat 1 260 minuter – av 1 260 minuter. Succé är en underdrift. Nu siktar ”Magikern” på allsvenskt kval i höst.

Adam Eriksson kom till superettalaget Gais inför den här säsongen. Han imponerade redan på den första provträningen med laget i november, och i december erbjöd Gais honom ett kontrakt fram till 2015.

Det här med att imponera är något Adam Eriksson är bra på. Han vet vad ett första intryck betyder. Det utnyttjade han också när han och Gais hade årskortsträff med fansen.

– Jag fick en egen hörna där jag stod och trollade. Ganska snabbt fick jag smeknamnet ”Magikern”, berättar Adam.

Med lätta händer blandar han kortleken framför sig i luften och bjuder en helt bortkollrad FP-reporter på ett korttrick.

– Jag började lite på skoj i åttan i Norberg, sedan har jag bara fortsatt. Det är ett bra partytrick ...

Smeknamnet ”Magikern” sitter fortfarande i. Och nog är det passande. Det är inte alla spelare som går direkt från division 2-spel till superettan och får maximal speltid. Adam har spelat från start i alla seriematcher hittills i år, och aldrig blivit utbytt. Det är, på något sätt, magiskt.

– Jag fick förtroende av tränarna direkt. Redan i den första träningsmatchen för säsongen, mot Häcken, spelade jag bra. Sedan har det flutit på. Jag har hållit mig frisk och fri från skador också, det betyder mycket.

Under sin gymnasietid i Örebro var Adam ofta sjuk och hade lätt att dra på sig skador. Men i och med flytten till Gais fick kunde han fokusera helt på fotbollen. Nu finns inte längre skolan att tänka på.

– Det har känts bra i matcherna i alla fall. Jag är starkare nu. Men jag kan fortfarande mer. Att jag har fått så mycket förtroende av tränarna betyder allt, nu vågar jag spela på ett annat sätt, säger Adam och fortsätter:

– Jag har utvecklats på många sätt sedan jag kom till Gais. Jag har fått ett högre tempo i spelet och värderar lägen mycket bättre.

Hur skulle det kännas att bli utbytt i en match, nu när du har spelat så mycket?

– Det är spelets gång. Självklart skulle jag bli lite besviken, men det är så det är. Alla blir utbytta någon gång. Det är hård konkurrens på alla positioner.

Gais ligger efter 14 spelade matcher på fjärde plats i superettan. Att studsa tillbaka till allsvenskan direkt är inget uttalat mål – men visst är det en dröm för laget.

– Man fattar att alla hoppas och drömmer, men vi tar en match i taget. Jag tycker att vi har spetskompetensen för att ta oss till allsvenskan, men det som är sagt är att vi ska spela där 2015 ... men allsvenskt kval ska vi klara i höst.