Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Efter ryktena – Mjällby blir Gefles nya tränare: "Förvänta er en offensiv fotboll"

Efter Poya Asbaghis uttåg ur Gefle har klubben sökt en ny tränare.
Det har ryktats om förre landslagsspelaren Johan Mjällby – och nu är det klart.
– Det har varit intensiva dagar, säger Mjällby på presskonferensen.

Annons

TV: Se vår livesändning från presskonferensen här

Trots att Johan Mjällby förlängde kontraktet med Västerås bubblade uppgifterna upp om att han var aktuell att ta över Gefle efter Poya Asbaghi, som valde IFK Göteborg efter sin korta men fruktsamma tid.

I Mjällbys nya VSK-kontrakt fanns nämligen en utköpsklausul som möjliggjorde en övergång till klubbar i högre divisioner, vilket Fotbollskanalen var först med att berätta.

Den klubben blev Gefle. På fredagen offentliggjordes att han skrivit på för två år.

För Mjällby vägde det tungt att få arbeta med fotboll på heltid igen. Något han saknat sedan han lämnade tränarjobbet i Bolton 2015.

– Det är en fantastisk setup här, det är en fantastiskt fin anläggning, det finns alla resurser och möjligheter att göra något bra och fortsätta den fina utveckling Gefle hade under hösten.

På presskonferensen berättade han att han också pratat med Poya Asbaghi om jobbet i Gefle.

– Efter det kändes det som en naturlig plats att utvecklas i mitt ledarskap. Han trivdes oerhört bra. Jag ska inte kommentera att han går till Göteborg, men jag kan säga att han bara hade fantastiskt fina ord om Gefle IF och han hade en väldigt bra tid här.

Många minns förstås Mjällby som en defensivt präglad och stenhård spelare. Därför kom frågan om det också är en sådan fotboll han kommer stå för.

– Jag vill ha en framtung fotboll. Jag har arbetat tio år som tränare i Celtic som är ett av de mer offensiva lagen i världen och det präglar hur jag ser på det. Frågar du folk i Västerås säger de att vi spelat en offensiv fotboll.

– Det har fungerat bra på hösten, det är en fotboll jag tycker om och efter samtal med spelarna tror jag att spelarna vill fortsätta på den inslagna vägen och utveckla den fotbollen. Initialt kan ni förvänta er en offensiv fotboll, men prio i slutändan är ändå resultat.

LÄS OCKSÅ

Förlängde först kontraktet – nu uppges Johan Mjällby på väg till Gefle: "Träffat en klubb"

Efter Mjällbyryktet: Ny tränare ska presenteras när Gefle IF kallar till presskonferens – vi sänder live

►(+) Han är Gefles nye tränare – vi sänder live med gäster och experter

Johan Mjällby är klar för Gefle.