Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superhjältar på Björkbackens förskola – vinnare i deltävling om återvinning

Avdelningen Tallen på Björkbackens förskola i Fagersta har vunnit första deltävlingen i "Kartongmatchen" som anordnas av Världsnaturfonden och Tetrapak.

Den nationella tävlingen vänder sig till förskolor och förskoleklass upp till årskurs sex och handlar om återvinning av dryckeskartong som mjölk- och yoghurtpaket.

I deltävlingen designade barnen på Tallen en egen återvinningskampanj som skulle kunna tryckas på baksidan av ett mjölkpaket. Det blev ett paket med superhjältar som är (åter) vinnare vid Tallens egna återvinningscentral.

Barn och personal på Tallen delar vinsten med Förskolan Skålmo, avdelning Smörblomman i Sälen och Släbro förskola i Nyköping.

Första pris i deltävlingen är att få sin idé tryckt på en inramad 3D-bild av en mjölkförpackning från Arla och på ett mjölkpaket. Dessutom får man presentcheckar och en filt till en picknick.

Så här såg Tallens vinnande mjölkpaket ut: