Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättelöftets hattrickbesked – efter mållösa starten: "Fattar inte vad jag hållit på med"

Västerås Rönnby lyfter mot toppen efter 10–7-segern mot Täby. Då gjorde 18-åriga Jonna Sjöberg tre mål – och hoppas nu på att få sin genombrottssäsong.
– Nu känns det som att jag kommit in i det på riktigt, säger Sjöberg.

Annons

Se Jonna Sjöberg "in action" i klippet nedan, samt Rönnbys segerjubel.

Den lovande forwarden hade inte gjort ett enda mål på de åtta första matcherna i superligan. På lördagen blev det ändring på det.

Jonna Sjöberg svarade för tre mål och tre assist när Västerås Rönnby slog topplaget Täby.

– Jättekul att äntligen få göra mål. Jag fattar inte vad jag har hållit på med. Det har varit måltorka hela säsongen fram till det här målet. Jättekul att det släppte nu, säger Sjöberg direkt efter matchen.

Vad beror det på?

– Jag tror att jag tänker för mycket på det ibland. Det har blivit en stor grej. Nu släppte det helt plötsligt... Jag har ingen aning varför, ha ha.

18-åringen gjorde en handfull seriematcher förra säsongen och var med i SM-slutspelstruppen – men fick begränsat med speltid.

Denna säsong är hon ordinarie.

Tror du att det här kan bli din genombrottssäsong?

– Ja, jag har kommit in i det mycket mer. Förra året blev jag bara inkastad. Då var det bara att köra. Nu känns det som att jag har kommit in i det på riktigt. Min målsättning för säsongen är att göra så många poäng som möjligt och vara viktigare för laget.

Jonna Sjöberg mot Täby.

10–7-segern mot tabelltrean Täby är ett rejält styrkebesked av Västerås Rönnby. Laget går tack vare segern upp på fjärde plats och har bara två poäng upp till tillfälliga serieledaren Pixbo. Rönnby har fyra raka segrar.

Er målsättning inför säsongen var att klara er kvar. Nu är ni ett topplag. Vad har hänt?

– I början av säsongen var det mest förstafemman som gjorde mål. Nu känns det som att alla femmor levererar. Som i dag. Vi går runt på tre femmor hela matchen och vi gör det verkligen som ett lag. Det är den stora skillnaden.

Första två perioderna släppte Rönnby gång på gång in Täby i matchen. Men i den tredje var hemmalaget i ledning hela perioden.

– Det är en väldigt jämn match men jag tycker att vi är det bättre laget. Vi tog alltid tillbaka greppet om matchen. Det här var en riktig laginsats. Det är kul att se, säger Jonna Sjöberg.