Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succépoäng mot mästarna – men kaptenen var sugen på mer: "Det som gör det lite surt ..."

En fantastisk start på säsongen – och på söndagen en poäng borta mot de regerande mästarna Pixbo.
Men tro inte att Västerås Rönnby och lagkaptenen Adina Augustsson är belåtna för den sakens skull.
– Det som gör det lite surt är att vi kommer igång i slutet på matchen, så hade vi spelat lite bättre i början så kanske vi kunde ha tagit tre poäng, säger Rönnbystjärnan om Pixbomatchen.

Annons

Adina Augustsson

4-4 borta mot regerande svenska mästarna Pixbo var en framgång för Västerås Rönnby.

Men inte var laget helt nöjda för det.

Lagkaptenen Adina Augustsson – som gjorde kvitteringsmålet fram till 4-4 – tycker att hennes lag hade häng på ännu mer nere i Göteborg.

– Det var ändå på bortaplan mot svenska mästarna, så det ska vi vara nöjda med. Sen hade det smakat ännu bättre med tre poäng, men med tanke på att vi ligger under och får jaga dom hela matchen så känns det ändå bra, säger hon och fortsätter:

– När vi väl spelar bra så gör vi ju det väldigt bra, man önskar att vi spelade så i 60 minuter. Det är ju det som är utmaningen egentligen, för det är svårt att göra en match helt felfri. Det som gör det lite surt är att vi kommer igång i slutet på matchen, så hade vi spelat lite bättre i början så kanske vi kunde ha tagit tre poäng. Men Pixbo spelar ju väldigt bra försvarsspel också och gör det svårt för oss.

LÄS MER: Tränarens hyllning efter poängen borta mot regerande mästarna

Lite blandade känslor i laget efter krysset alltså – men när allting har lagt sig lite finns det ingen tvekan om att man uppskattar resultatet.

– Det känner man ju efter matchen, och i bussen är det god stämning. Det är inga sura miner så, jag är ganska säker på att alla tycker att det är en bra prestation i alla fall.

Inför säsongen var det få som trodde att Rönnby skulle göra så bra ifrån sig som man har gjort. Med en match kvar till dess att serien vänder ligger man stabilt på en femte plats i tabellen, med åtta poäng ner till Uppsala under slutspelsstrecket.

– Det känns ju jättebra, det gör det. Det känns som att vi kanske har knäppt några experter på näsan. Det är en skön känsla för oss i laget. Vi stärks av det här, att vi motbevisar allihop. Vi har en tro på det vi gör tillsammans här, och det är det som gör att vi lyckas hämta ikapp mot Pixbo, och vända och vinna mot Mora sist.

Till de som inte trodde på så här bra resultat kan man till och med räkna klubbens egen sportgrupp, som inför säsongen satte upp målsättningen att laget skulle klara nytt kontrakt i SSL.

– Vi har ju ganska bra marginal nu, eller väldigt stor marginal för den målsättningen. Men vi har ju en egen målsättning i laget också att gå till slutspel, men det känns också bra, med en bra marginal. Men vi får inte vara nöjda nu. Snart vänder serien och vi måste vara med för att vi ska behålla positionen. Samtidigt är det skönt att ha marginal, så man har lite att spela på.

Annons