Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkungen Galante Carlström utsedd till Årets spelare – för andra året i rad: "Vill alltid leverera"

Alexander Galante Carlströms historiska säsong har inte gått obemärkt förbi.
I dag utsågs han till Årets spelare i svensk innebandy – för andra året i rad.
– Det betyder oerhört mycket. Att bli Årets spelare är hedrande på alla sätt och vis, säger Faluns och hela Innebandysveriges poängkung.

Annons

Alexander Galante Carlström, IBF Falun

Emil Johansson var nominerad, men det var Alexander Galante Carlström som tog hem priset.

LÄS MER: Faluns poängback nominerad till Årets spelare: "Det offensiva sitter i ryggmärgen"

I dag blev Faluns poängkung utsedd till Årets spelare i svensk innebandy.

- Det betyder oerhört mycket. Att bli Årets spelare är hedrande på alla sätt och vis, säger Galante Carlström till förbundets webbplats.

Falun vann serien och är framme i SM-final. I både grundserien och slutspelet är det Galante Carlström som mosat in poäng för sitt lag, och tagit hem både skytte- och poängliga. I grundserien vann han poängligan i överlägsen stil och slog dessutom målrekord när han dundrade in 68 mål och stod för 25 målgivande passningar – totalt 93 poäng – på 31 matcher. I slutspelet har han gjort 22 poäng (14+8) på nio matcher.

– Jag har levererat hela tiden, det är det som gör mig så bra. Jag gör mål och poäng i nästintill alla matcher jag spelar. Och det är ganska många poäng också. Det spelar ingen roll om det är en SM-final eller en seriematch, jag vill alltid leverera. Och jag lyckas leverera i alla sorts matcher, säger Västeråssonen till sajten.

LÄS MER: Anna Wijk bäst – igen: "Saknar motstycke inom svensk idrottshistoria"

Det är andra året i rad som 28-åringen tar hem priset, och tredje gången på fyra år som priset går till en spelare i Falun, efter att Rasmus Enström vann priset 2013/14.

”Han har gjort sin bästa säsong i karriären, vunnit poängligan i överlägsen stil och slagit Svenska Superligans målrekord med marginal. Alexander Galante Carlström har utvecklats för varje säsong som har gått sedan han kom till Falun. Han är inte längre enbart en målskytt utan bidrar defensivt genom att vara användbar i alla delar av spelet. Han har växt ut till en komplett innebandyspelare och en väldigt bra förebild", skriver Svenska Innebandyförbundet i sin motivering.

LÄS MER: Uppgifter: Alexander Rudd på väg tillbaka till Falun – tre år efter bråket

Annons