Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängsprutande Köpingskille förlänger med regerande svenska mästarna: "Tjurig och tuff"

Han var en bidragande orsak till fjolårets SM-guld, och har fullkomligt sprutat in mål den här säsongen.
Nu står det klart att Jimmie Pettersson blir kvar i Storvreta.
– Jag vill fortsätta vinna och det vet jag är möjligt med Storvreta, säger Köpingskillen.

Annons

Jimmie Pettersson.

När Storvreta tog SM-guld ifjol, och besegrade Linköping med 5–4 i finalen var det Jimmie Pettersson som passade fram till det avgörande målet. Dessförinnan hade han dessutom hunnit med att göra ett på egen hand.

Och den här säsongen har det bara rullat på med poängproduktionen för Pettersson.

63 poäng, varav 42 mål, har det blivit på 29 matcher för Köpingskillen i Sveriges högsta innebandyserie. Med det kom han fyra i den totala poängligan, och var bäst i Storvreta som slutade fyra i grundserien med åkte ut mot Falun i semifinal.

Nu står det klart att Pettersson blir kvar i Uppsalaklubben. Han har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över två år.

– Min sambo och jag trivs här i Uppsala, allt fungerar, och jag har redan varit med om förra säsongens fantastiska SM-guld. Jag vill fortsätta vinna och det vet jag är möjligt med Storvreta IBK, säger Jimmie Pettersson till klubbens webbplats.

Huvudtränaren Stefan Forsman är nöjd över att Pettersson stannar i klubben.

– Jag är jätteglad att Jimmie önskar fortsätta sin karriär här i Storvreta IBK. Han har de egenskaperna, som vi vill ha – han är tjurig och tuff och en utpräglad målskytt. Sedan är han jättehärlig att jobba med och han tillför omklädningsrummet viktig energi och vinnarmentalitet, säger han till sajten.

Annons