Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två anhållna efter bilstöld och inbrott i skola – hade stöldgods i bilen

Två män misstänks ha stulit en bil och därefter brutit sig in i Virsboskolan och stulit godis och dricka. Duon kunde gripas och senare anhållas tack vare ett vittne som slog larm.

Annons
Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Vid 23.15-tiden på torsdagskvällen fick polisen in larm från ett vittne som iakttog två personer som var i full färd med att stjäla en bil i Virsbo, norr om Surhammar.

– Vi skickade patruller mot Virsbo, men innan de hann komma fram fick vi in ytterligare ett jobb därifrån, ett pågående inbrott på Virsboskolan, säger Torsten Hemlin, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Inbrottslarmet hade utlösts i flera sektioner i skolbyggnaden och när den första polispatrullen kom fram till Virsbo styrdes färden mot skolan.

– På vägen fram till skolan fick patrullen syn på den nystulna bilen och det blev ett kortare förföljande av bilen innan det blev stopp, säger Torsten Hemlin.

Färden tog slut efter att de misstänkta tjuvarna hade sladdat av vägen.

Föraren, en man i 30-årsåldern, kunde gripas direkt medan passageraren, en man i 25-årsåldern, sprang från platsen. Han kunde dock gripas omgående då han spårades upp och fångades in av hundförare.

I bilen kunde polisen även hitta stöldgods från skolan – i form av godis och dricka.

Duon är nu misstänkt för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, stöld genom inbrott samt ringa narkotikabrott.

Föraren är dessutom misstänkt för rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Vid 06-tiden på lördagsmorgonen anhölls de båda männen, misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt stöld.

Annons