Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar till Mitt Hjärta: Jag står upp för patienterna

Annons

Svar till Anna Hammarström, Mitt Hjärta, (13 mars) angående min insändare 8 mars. Oavsett om man som vårdgivare är privat eller landsting har man ansvar för varje patient! Patienten söker sig till sjukvården på grund av ohälsa då ska man veta att den läkare man möter är kunnig och har kompetens att skicka en vidare om patienten behöver det. Patienter förlitar sig på att möta läkare som de kan förstå samt att de sätter patientens bästa främst!

Det finns mycket fin personal inom både landstinget och Mitt Hjärta men det har också uppdagats att många vårdgivare inte granskar läkaren innan anställning. Det handlar om en så enkel sak som att ta kontakt med Socialstyrelsen med förfrågan om legitimation samt specialistkompetens, eller att kontakta IVO, Inspektionen för Vård och Omsorg, för att kolla om läkaren har anmälts tidigare.

Jag har inte varit missnöjd med landstinget som du säger Anna Hammarström, utan jag kämpade med näbbar och klor för att få behålla Bergslagsjukhuset som det var! Vi behövde vårt sjukhus med operation samt specialister. Sådan kampvilja som fanns i Fagersta under den tiden det skulle du behövt se! Men tyvärr lyssnade inte landstinget. Vi får hoppas att de menar allvar den här gången och att det kommer att fungera!

Jag spyr inte galla över personalen här uppe utan berättar om de fall som rapporterats till mig, men jag kan inte offentliggöra deras berättelser. Jag känner många i personalen här uppe och de gör ett fantastiskt arbete, det kanske är ledningen högst upp som inte styr upp vården så de känner sig behövda!

Du får kalla mig gnällig hur mycket du vill, men jag kommer ändå att stå upp för patienterna! Jag vill att alla patienter ska få god vård och omsorg!

Ingrid Brockman Fahlin

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons