Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt att hitta vattenläcka i Skinnskatteberg

Vattennivån i Skinnskattebergs vattentorn började sjunka på torsdags eftermiddagen. Ännu på lördagen pågick sökandet efter läckan.

Göran Wreder, va-chef på kommunen, menar att läckaget troligen beror på att sättningar i marken fått ett vattenrör att brista.

- Vi håller på att leta efter den här läckan men vi har ännu inte hitta någon, vi har tagit hjälp av speciella läcksökare, det finns ju företag som pysslar enbart med sådana jobb, säger han.

Kommunen ber även om allmänhetens hjälp för att lokalisera felet.

- Märker man att man har sämre tryck i fastigheten, hör att det låter i ledningar och vattenmätare, eller ser något annat som inte är normalt är vi glada över att få den informationen så att vi kan inrikta oss på rätt område, säger han.

Som det ser ut i dagsläget ska läckaget inte påverka brukarna i Skinnskatteberg. Vid 15-tiden på fredagen började kommunen pumpa in vatten från det gamla vattenverket i Riddarhyttan och nivåerna i vattentornen steg efter det.

- Vi kommer sannolikt att kunna försörja samhället med vatten genom att vi drar igång bägge vattenverken. Men om den här vattenläckan fortsätter och det rinner ut i marken och underminerar kan det bli så att det slår upp ett hål någonstans, säger Göran Wreder.

Vid 16-tiden på lördagen hade läckan ännu inte kunnat lokaliseras.

ANDERS JANSSON