Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Sporten sänder heta cupmötet mellan VSK och Brage

Här är ett glädjebesked för alla supportrar:
Sporten sänder matchen mellan VSK Fotboll och Brage i Svenska cupen.

Annons
Senast lagen möttes i en tävlingsmatch var i augusti förra året. Då vann Brage med 1–0, efter att Stefan Ilic avgjort i den 88:e minuten.

Förra säsongen krigade de mot varandra i toppen av norrettan – en serie som Brage till sist vann överlägset och tog steget upp i superettan.

Nu ställs VSK Fotboll och Brage mot varandra igen, den här gången med en plats i Svenska cupens gruppspel till våren i potten.

Den 23 augusti klockan 18.30 är det dags för de gamla rivalerna att smälla samman på Solid Park Arena i cupens andra omgång, och nu är det klart att Sporten kommer att finnas på plats och sända matchen live.

– Att bevaka våra elitlag med full kraft är oerhört viktigt och livesändningen i samband med VSK–Brage i svenska cupen är en sån tillställning. Det blir försnack, matchen och eftersnack med analyser efteråt, säger Carl Juborg, nyhetschef Mittmedia Sport.

Det är två lag med bra säsonger så här långt i ryggen som ställs mot varandra. Brage har imponerat som nykomling i superettan och ligger femma, medan VSK leder norrettan vid sommaruppehållet. Uppehållet har dock blivit turbulent för Grönvitt, som valt att sparka managern Tor-Arne Fredheim trots serieledning.

Som superettanlag var Brage direktkvalificerat till andra omgången i cupen. VSK ställdes mot norrettankonkurrenten Syrianska på bortaplan i första omgången, men Södertäljelaget ställde upp med en B-betonad elva och VSK sprang ifrån med en 7–0-seger.

Är du pluskund hos Mittmedia ingår matchen, precis som allt annat innehåll på Mittmedias samtliga sajter. För dig som inte är pluskund går matchen också att köpa som PPV för 99 kronor.

Notera: I den första versionen av den här texten angavs matchdagen till 15 augusti. Matchen har sedan dess flyttats till den 23 augusti.

Annons