Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska innebandylandslaget tog hem guldet i World Games – efter drömvändning

Sverige vann finalen mot Schweiz i World Games tidigare i dag. Trots att laget låg under med 5–2 i mitten av andra perioden så vände Sverige och vann med totalt 7–5.
– Vi visar att vi ska vara på toppen, säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Annons

Sverige vände och vann mot Schweiz i finalen av World Games. Efter att ha legat under med fem mål i andra perioden så vände man finalen – och vann med 7–5.

- Vi får träff på dem och gör några briljanta mål. Vi chansade och tog ut keepern med fyra sekunder kvar (av andra perioden) och fick straffslaget. Det blev vändningen. Vi kände att de skakade när vi kom upp till 5-4 så snabbt, säger Mikael Hill.

– Det finns en historia med Schweiz, att de har tappat förut. Vi var frustrerade, men det var ingen panik. Vi jobbade på och korrigerade lite i försvarsspelet. Vi fick jättebra grepp, säger backen Mattias Samuelsson i ett pressmeddelande.

Kim Nilsson avgjorde finalen till Sveriges fördel.

Kim Nilsson var den som avgjorde matchen till Sveriges fördel – detta efter att först ha gjort 5–5-målet i slutet av andra perioden och därefter 6–5-målet i början av den tredje perioden.

– Segern är jätteviktig. Det har varit mycket snack sedan VM och U19-VM (Sverige förlorade båda finalerna). Vi visar att vi ska vara på toppen, säger Mikael Hill.

– Det är fantastiskt stort. Jag är stolt, rörd. Jag älskar att vara med i de här sammanhangen. Att spela för Sverige är det bästa som finns, säger Mattias Samuelsson.

Annons