Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska män flirtar på flyget

Män tar gärna tillfället i akt att flirta under resan och
svenskar är flirtigast i Norden. Men det är britter som är
troligast att ingå i 10 000 metersklubben.

Flygplatsen är en plats där det förekommer en hel del flirtande. Det visar en ny undersökning av nätresebyrån Expedia, där en av fem män svarar ja på frågan om de upplevt en flirt i samband med en flygresa. Sammanlagt tycker tolv procent av männen att flygplatsen är ett bra tillfälle för en flirt. Kvinnor håller dock inte med i särskilt stor utsträckning, bara sex procent anser att det passar sig med romantik på flygplatsen. Sammanlagt svarade 1 600 personer från Sverige.

När samma undersökning genomfördes i grannländerna kom det fram att svenskar är mest positiva till att flirta på flyget. Sammanlagt tycker 9 procent att det är en bra idé, jämfört med 7 procent i Danmark och 5 procent i Norge.

Britter i 10 000-metersklubben

En undersökning av Skyscanner visar också att svenskarna kan vara lite mer öppensinnade när det kommer till kärlek på flyget än de nordiska grannarna. Sammanlagt 700 flygvärdinnor från 85 länder fick svara på vilka nationaliteter som är mest troliga att ingå i den omtalade 10 000-metersklubben, där det alltså handlar om att nojsa ordentligt på hög höjd. Svenskar kom då på femte plats i Europa. Allra längst ned på listan hamnade danskarna.

Men det är britterna som flygvärdinnorna tippar på som mest troliga att ingå i den omtalade klubben. På andra plats kommer australiensare, följt av tyskar, fransmän och brasilianare.