Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige chanslöst i åttondelsfinalen – VM är över för VI-spelarna

U20-VM är över för Irma Schjött och Olivia Gemmel.
VästeråsIrstaspelarna får lämna VM-slutspelet efter en rejäl utskåpning mot Nederländerna i åttondelsfinalen i Debrecen.

Annons
VI-målvakten Irma Schjött och Sverige är utslagna ur U20-VM efter en tung förlust mot Nederländerna i åttondelsfinalen.

Anmäl text- och faktafel

Efter ett starkt gruppspel gick det svenska U20-landslaget i handboll på tisdagen in i slutspelet med en åttondelsfinal mot Nederländerna som de senaste åren haft en brant utvecklingskurva även för sina ungdomslandslag.

I det svenska målet fanns än en gång VästeråsIrstas målvakt Irma Schjött och på nio meter fick klubbkollegan Olivia Gemmel stort förtroende av förbundskapten Erik Larholm, även han tidigare i VI.

Men Sverige hade svårt mot de taktiskt skickliga nederländskorna som ställde upp ett tufft försvar och som kom till betydligt enklare lägen än Sverige som inte fick till det fina spel man haft tidigare under turneringen.

Under den första halvleken lyckades ändå svenskorna hålla ganska jämna steg med nederländskorna och hade ett tvåmålsunderläge i halvtid. I den andra halvleken la sedan Nederländerna in en växel till och svenskorna lyckades inte hänga med utan förlorade till slut med klara 22–30.

Nu väntar en placeringsmatch för Sverige på onsdagen.

Sverige–Nederländerna 22–30 (12–14)

Målskyttar Sverige: Kristin Thorkeifsdottir 6, Frida Rosell 4, Tilda Winberg 3, Olivia Gemmel 2, Olivia Löfqvist 2, Ida Gullberg, Victoria Larsson, Julia Olsson, Johanna Flygelholm, Hanna Scheuer Larsson.

Annons