Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges bästa sommarstäder

Landets bästa sommarstad har utsetts. För andra året i rad är
det Stockholm som tar hem utmärkelsen. Men även Halmstad tar ett
stort kliv upp på listan.

Skärgården, Gröna Lund, shopping och Skansen. Sveriges härligaste sommarstad har utsetts av Reseguiden.se och för andra året i rad är det Stockholm som hamnar i topp.

-Svenskarna älskar 08:orna allt mer, det var nästan dubbelt så många som röstade jämfört med förra året, säger Roy Ismael, pressansvarig på företaget.

Men det som egentligen förlänat huvudstaden förstaplatsen är mixen av upplevelser. - Att Stockholm vann i år igen är ingen överraskning. Det är en stark destination med ett brett utbud, säger Roy Ismael.

Halmstad lockar fler

På andra plats hamnar Göteborg. Staden fick endast ett fåtal röster fler än Halmstad, som tog ett stort kliv uppåt i år. Från en femteplats förra året avancerade den nu till plats tre.

- Det är kul att en mindre stad tar upp kampen med de två stora. I Halmstad är det många som lockas av sol och bad så vi får hoppas på en bra sommar, säger Roy Ismael.

På fjärde plats kom Varberg. Den så klassiska sommarstaden Visby får nöja sig med en femteplats i år. Nya städer i topp tio är Karlskrona på plats 10 och Hjo på plats 6. Strömstad och Ystad åkte ut från årets lista.

Sammanlagt röstade 13 171 personer.