Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sydafrika lockar fler

Storslagen natur och vidsträckta vingårdar - Sydafrika har något
för alla. Nu växer turismen till det afrikanska landet, enligt nya
siffror.

Turismen till Sydafrika växer sig starkare. Under det första halvåret 2012 tog sig 4,4 miljoner besökare dit, vilket är en ökning med 10,5 procent. Särskilt var det turister från Kina som hittade till det afrikanska landet, besökarna därifrån ökade med 68 procent, skriver Daily Mail. En trolig anledning är att det öppnade ett nytt direktflyg mellan Johannesburg och Kina. Men även från Brasilien kom det  68 procent fler turister, och från Indien 21 procent fler.

Enligt Sydafrikas turistminister Marthinus van Schalkwyk beror de högre besöksantalen också på att landet satsat på att framhäva en mer internationell profil.

Vingårdar och valskådning

Några av Sydafrikas mest populära platser för turister är Kapstaden med dess närliggande vingårdar. Safariparker som Kruger National Park lockar också. Särskilt vill många se "The big five": lejon, elefanter, noshörningar, leoparder och bufflar. En annan populär aktivitet är valskådande vid Hermanus.