Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sydkorea öppnar för nudister

Sydkorea vill locka turister - med landets första nudiststrand.
Men liknande planer har tidigare röstats ned.

När turister väljer stränder i Sydkorea beger sig fler till landets västra kust. Men nu försöker också östkusten locka till sig besökare. Provinsen Gangwon i Sydkorea planerar att öppna landets första nudiststrand. Området har egentligen vackrare stränder, men vattnet är något kallare, säsongen kortare och avståndet till huvudstaden Seoul längre än vid västkusten.

"Det här är en del av våra planer att skapa stränder med särskilda syften, exempelvis en strand för familjer, en strand för par, en för husdjur, och ja - en nudiststrand", säger en representant från kommunen enligt Korean Times.

Tidigare planer

Det här är inte första gången man planerar en nudiststrand i Gangwon. Idén fördes fram redan 2005, men stoppades på grund av allmänhetens protester. Nu diskuterar man att genomföra försöket, men enbart för utlänningar. Tanken är att de är mer bekväma med att visa sig nakna än lokalbefolkningen. Resereportern Chun Kyong-Woo kommenterar idén till CNN.

- Koreaner älskar faktiskt nudiststränder när de reser utomlands, men problemet med att ha en i Korea är att det koreanska samhället är så sammanlänkat. Folk kommer inte att gå till en nudiststrand eftersom de vet att andra koreaner lätt kan få reda på det.