Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systemair köper tyska bolaget TTL

Ventilationsföretaget Systemair med 440 anställda i Skinnskatteberg har gjort ett strategiskt förvärv av ett litet tyskt bolag, TTL.

Annons

Flera medier rapporterar om att Skinnskattebergs största företag, med 440 anställda på orten, förvärvar det tyska bolaget TTL, Tür + Torluftschleier. Företaget tillverkar med 24 anställda i Winterback, väster om Stuttgart, högkvalitativa kommersiella luftridåer.

Systemair tar över anställda samt den hyrda fabriks- och kontorsbyggnaden på 4 000 kvadratmeter utöver tillgångarna i företaget.

Systemairs VD och koncernchef Roland Kasper ringde upp Fagersta Posten från just Tyskland där han just nu befinner sig.

– Vi är starka i Tyskland på standardprodukter. TTL är starka på kundanpassade system. Genom förvärvet tillför vi specialkompetens och en kundnära plats på marknaden här nere.

Han är för övrigt mycket stolt över att i förra veckan vunnit Stora näringslivspriset, som på Handelskammaren Mälardalen delades ut av landshövding Minoo Akhtarzand.

– Ett nyinstiftat pris som vi blev överraskade av. Givetvis är vi glada och hedrade, säger Roland Kasper som tog emot priset tillsammans med företagets grundare Gerald Engström.

Om Skinnskattebergs skruttiga sistaplats i Svenskt Näringslivs företagsranking säger Roland Kasper:

– Vi har ändå funnits och utvecklats i fyra decennier på orten.

Annons